De kern van mijn praktijk draaide altijd al rond relaxatie: jezelf in balans voelen, rust vinden, jezelf niet voorbijrazen,… Er zijn heel erg veel methodes en technieken om dit te bekomen, waarvan ik er heel wat verwerk in de relaxatietherapie en -massages die ik geef. Alleen merkte ik soms op dat het niet genoeg was. En dat voelde ik bij mezelf ook op een gegeven punt. Lichaam en geest werken constant samen. Hoe sterk onze gedachten ook zien, hoe goed onze oefeningen ook kunnen inwerken op ons lichaam. Als je lichaam niet gezond genoeg is, zal je nooit het gewenste resultaat bereiken. Gezondheid = geluk. En denk nu maar niet dat er voor mensen met een chronische ziekte geen geluk weggelegd is. Er is zoveel dat we kunnen doen!

Binnen de orthomoleculaire therapie gaan we kijken hoe een lichaam werkt en welke brandstof en triggers het daarvoor nodig heeft. Een eerste consult bestaat altijd uit een uitgebreid gesprek waarin gepeild wordt naar de symptomen en vervolgens opzoek gegaan wordt naar de oorzaak daarvan. Er kunnen vaak maanden of jaren zitten tussen oorzaak en (duidelijke) symptomen. Als er een duidelijk beeld is van het probleem, welk werkingsmechanisme er verstoord is in het lichaam, kunnen we bijvoorbeeld vitaminen, mineralen, kruiden,… gaan inzetten. Deze suppletie gaat ervoor zorgen dat het lichaam de juiste bouwstenen krijgt om het verstoorde werkingsmechanisme te gaan herstellen. Verder adviseer ik ook welke voeding jou kan helpen.

Naast voeding en suppletie kan je je lichaam vaak ook helpen met bepaalde oefeningen. Zo zijn er spieroefeningen die de aanmaak van bepaalde stoffen of hormonen stimuleren, deze kunnen jouw helpen naar een leven met meer energie. Ook zou het kunnen zijn dat ik je ademhalingstechnieken laat doen of massage/cupping toepas in de praktijk.

Wat mijn aanpak typeert is dat ik elk ‘probleem’ vanuit 2 standpunten aanpak. Zowel lichaam als geest worden gestimuleerd om jou als persoon gezonder, fitter, energieker, vrolijker te maken.

Op mijn website zie je dat ik werk onder de pijlers: relaxatie en orthomoleculaire therapie. In de praktijk is het echter vaak zo dat deze twee samensmelten. Want zoals ik al zei: gezond = geluk.

Benieuwd naar mijn aanpak? Ik help je graag vooruit!

Een afspraak kan je makkelijk maken via de website of bellen naar 0479 78 57 72.