traject

Van vermoeidheid naar energie
Een waardevol, individueel traject voor vrouwen die terug meer balans en energie willen in hun leven.
meer informatieschrijf mij in
Klaar voor verandering?

Van vermoeidheid naar energie

Elke sessie heeft naast z’n hoofdthema ook altijd een onderdeel feedback over het traject. In elke sessie wordt dus opgevolgd hoe het thuis gaat. De sessies duren telkens ongeveer 90 minuten. Voor de totale duur van het traject mag je rekenen op een drietal maanden. De tijd tussenin heb je nodig om te oefenen en de veranderingen te ervaren.
Ook krijg je een persoonlijk opvolgboekje mee met extra oefeningen, ruimte voor feedback, tips,… Om jouw traject zo goed mogelijk op te volgen. Tussen sessies door is er ook ruimte om via mail of telefoon op te volgen hoe het thuis gaat en om eventueel extra te ondersteunen.

Sessie 1

Inleiding relaxatietechnieken & check up van algemene gezondheid (immuunsysteem, spijsvertering, energiebalans, vitaminen en mineralen,…). In deze sessie krijg je een duidelijk beeld van mijn werkwijze en zie je hoe de verschillende de verschillende velden in mijn expertise samen komen tot een mooi, holistisch geheel. Zo ga ik in de eerste sessie aan de slag met kinesiologie. Kinesiologie is de wetenschap om via spiertesten onevenwichten vast te stellen op verschillende niveau’s in het lichaam (fysiek, chemisch en emotioneel). Zo kan ik bijvoorbeeld nagaan of een bepaalde klacht gelinkt is aan stress of een bepaald vitaminetekort,…

Om het heel simpel uit te drukken, zou je kunnen zeggen dat kinesiologie het lichaam echt aan het woord laat ipv enkel je hoofd of je verstand. En geloof me, je lichaam is wijzer dan je denkt.

Sessie 2

In de tweede sessie gaan we heel diep in op voeding en de chemische processen die zich afspelen in je lichaam. Geen nood, je hoeft hier echt niets van voorkennis te hebben, ik leg je beknopt en duidelijk uit. Na deze sessie is het de bedoeling dat je voor jezelf heel wat kan verklaren over hoe jij je voelt of welke klachten je mogelijks hebt en de relatie met voeding.

Ik kies er bewust voor om de kinesiologische check up en de uitleg rond voeding in het begin van het traject te doen omdat hier al een enorme groeimarge schuilt. Indien je aanpassingen in dit gebied kan doorvoeren en zo extra energie kan vrijmaken, kan je nog meer groeien met de oefeningen en inzichten die volgen in de andere sessies.

Sessie 3

In deze sessie gaan we aan de slag met relaxatietechnieken. Je kan ervoor kiezen om de relaxatietherapie zoals gewoonlijk in de praktijk te volgen of we kunnen een sessie EquiRelaxatie in plannen; relaxatietherapie met een paard als co-therapeut. Beide opties hebben een heel praktische aanpak en laten je echt ‘ervaren’. Je leert hoe je met je ademhaling de spanning in je lichaam kan sturen en loslaten. Je leert spanningsklachten eerder te herkennen en hoe je ze kan ‘behandelen’ of vermijden. Je zal je lichaam beter leren kennen en zal weten hoe je zelf de controle kan terugnemen om in het moment te zijn, piekergedachten los te laten, minder pijn of spanning te voelen en meer balans te ervaren.

Sessie 4

In sessie 4 gaan we kort eerst even feedback uitwisselen over het verloop van het traject. Je kan vragen stellen. Daarna is het tijd om op een verwarmde massagetafel te gaan liggen en je te laten verwennen met een massage. Je zal kunnen wegzakken in een diepe ontspanning, echt zen zijn… Met verschillende massagetechnieken kan ik werken op fysieke stressklachten en met etherische oliën voeg ik er nog een extra dimensie aan toe. Dit is een moment voor jou, om echt te genieten.

Tip: plan deze dag strategisch zodat je ook na de massage kan nagenieten van dat zen-gevoel. Niet meer werken dus achteraf, alleen doen wat jij leuk vindt of helemaal niets meer doen! 🙂

Sessie 5

In sessie 5 werken we verder op de relaxatietechnieken. Ook hier heb je de keuze tussen gewone relaxatietherapie of met het paard. Hierin moet je vooral doen wat jij het prettigst vindt, de keuze is volledig aan jou. Afhankelijk van hoe sessie 3 verliep en hoe de oefeningen thuis gingen, gaan we hierop verder bouwen. Dit is dus voor iedereen anders. Het is dus ook belangrijk om voldoende feedback te geven zodat ik weet wat goed of niet goed werkt voor jou, zo kan ik je optimaal begeleiden. In deze sessie (of eventueel verweven doorheen het traject) werken we ook aan thema’s zoals zelfliefde, zelfsabotage, positivisme, vertrouwen, emo-eten,… Afhankelijk van wat voor jou belangrijk is. 

Sessie 6

De laatste sessie heeft geen vast thema. Deze wordt ingevuld volgens jouw wens. Uit alle elementen van het traject zal er wel iets (of enkele dingen) zijn waar jij het nog eens over wil hebben of waar we nog dieper op in gaan. We kunnen bijvoorbeeld nog eens wat dingen rond voeding bespreken, fysieke klachten behandelen met massage of cupping, enkele relaxatietechnieken doornemen, werken aan jouw motivatie of daadkracht,…

Wat het ook is, we gaan er samen mee aan de slag en we zorgen ervoor dat dit traject voor jou echt een ‘groei’ betekende en veel antwoorden bracht.

Wat wil ik bereiken met jou?

Mijn missie

Wat ik met dit traject probeer aan te pakken, is iets waar heel veel mensen last van hebben. Een gebrek aan energie, maar toch ook geen rust. Achter alles aanhollen en niet ten volle kunnen genieten… Het is een patroon waar we geleidelijk aan in rollen. Met de juiste oefeningen, inzichten en ondersteuning kan je dit alles omdraaien. Je zal alles bewuster doen en beleven, je zal meer tijd voor jezelf hebben en bovenal meer energie en plezier. Ik maak er mijn missie van om mijn cliënten zo snel mogelijk, zo sterk mogelijk te maken. Dat doe ik door een intensieve begeleiding en opvolging, tijdens en tussen de sessies door!

Kan jij je vinden in één of meerdere stellingen?

Ik kan je helpen als…

>> Vaak vermoeid/chronisch vermoeid bent
>> Je al verschillende dingen probeerde om je energiepeil te verbeteren, met weinig succes
>> Je vaak merkt dat stress een behoorlijke invloed heeft op je lichaam
>> Jouw spijsvertering niet helemaal vlot werkt zoals het zou moeten
>> Je problemen hebt met je gewicht, moeilijk kunt afvallen
>> Je meer balans terug wilt in je leven
>> Je het gevoel hebt dat je steeds achter alles aan moet hollen
>> Je vaak last hebt van nek-, rug- of hoofdpijn
>> Je andere lichamelijke klachten hebt die je niet meteen kunt thuiswijzen
>> Je moeite hebt met in slaap vallen of doorslapen
Spreekt mijn traject jou aan? Ik ben ervan overtuigd dat ik je kan helpen om grote stappen te zetten, om eindelijk die verandering te voelen.

Kostprijs voor dit traject van 3 maanden: € 290.

Gaan we dit samen aan?