Relaxatie

Relaxatietherapie houdt in dat je in een reeks sessies nieuwe inzichten krijgt en oefeningen aanleert waarbij je terug balans krijgt in je leven, je tijd beter kan indelen, je eigen valkuilen leert kennen. Met simpele stappen maak je aanpassingen in je levensstijl die een enorme impact zullen hebben op hoe jij je voelt en hoe je functioneert. 

Een relaxatiemassage biedt jouw een moment van totale relaxatie. Een vorm van ontspannen-zijn dat je anders nooit voelt. Je laat je gedachten los, voelt je spanning uit je lijf gaan en je voelt je achteraf als herboren. Een massage is meer dan ontspanning, het is onderdeel van een gezonde levensstijl zowel voor lichaam als geest.

Tip 1: adempauzes

Las verschillende keren per dag een adempauze in. Dat hoeft maar 1 tot een paar minuten te duren. Leg je hand op je buik en stuur je adem zo dat je met je buik ademt en niet met je borst. Probeer je ademhaling te vertragen en diep in en uit te ademen.

 

Tip 2: beter slapen

Als ik een drukke dag heb gehad en ik voel dat ik moeilijk tot rust kom vooraleer te gaan slapen heb ik een paar trucjes. Ik wrijf m’n voetzolen in met lavendel etherische olie en doe enkele yoga-oefeningen waardoor mijn aandacht terug naar mijn hele lijf gaat i.p.v. te focussen op allerhande gedachten.

Tip 3: hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid is een term die de laatste jaren vaak gebruikt wordt. Weet jij wat het inhoudt? Voel jij je ook zo? Sommige dagen hebben voor mij echt een overload aan prikkels. Eens mijn limiet bereikt is, kan ik niet meer functioneren. Eenmaal ik dit begreep en kon plaatsen, was het veel makkelijker. Ik zeg thuis gewoon dat ik overprikkeld ben en trek me even terug in alle stilte. Ik voel al snel de rust terugkeren in mezelf dan.

Tip 4:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Spreekt dit je aan? Wil je eindelijk iemand voor je die de tijd neemt om te luisteren en samen met jou aan een duurzame manier om fitter, energieker, rustiger, gelukkiger,… te leven.