Over mij

Wie ik ben, is belangrijk voor jou. We moeten namelijk samenwerken, om jou dat gezonde en energieke lichaam te geven. Zo’n proces kan soms ook lastig zijn omdat het aanpassingen vereist in je levensstijl. Ik maak er mijn missie van om dit voor jou zo aangenaam, snel en makkelijk te maken. Dan is het net zo fijn dat jij weet hoe ik in elkaar zit.

Mijn visie

Als orthomoleculair en relaxatietherapeut help ik mensen om terug balans te vinden in hun leven, om lichaam en geest terug in een gezonde harmonie te brengen.  Ik doe dit met veel passie en overtuiging omdat ik geloof dat we als mens vaak tot veel meer in staat zijn dan we zelf denken. Ons lichaam heeft een groot zelfgenezend vermogen, maar vaak kan het lichaam niet optimaal functioneren door een gebrek aan de juiste bouwstenen. Ook onze geest, onze gedachten zijn heel sterk. Al is het niet altijd makkelijk om die kracht op een positieve manier in te zetten. Vaak zorgen oude gewoontes of patronen ervoor dat we niet de groei doormaken dat we zouden willen.

Eerlijke spiegel

De kracht die gedachten kunnen hebben zie ik vaak in het werk met mijn paard. Wat ik denk, wordt weerspiegelt in haar gedrag. Het is een onbegonnen werk om op te lijsten wat ik allemaal al leerde over mezelf door met mijn paard te werken. Ze houdt mij een spiegel voor, ze kent mij beter dan ik mezelf ken. Omdat ik dit zo prachtig vind, besloot ik dit met anderen te delen. Zo wordt ze ook ingezet in de relaxatietherapie. Ik vormde relaxatietechnieken om, om ze te laten werken met het paard als co-therapeut. Nog zoveel intenser dan in de praktijk. Vooral kinderen boeken er prachtige resultaten mee. Het mooie is, ze komen vol enthousiasme naar de therapie en zijn er vervolgens super trots op. Welke therapeut kan dat zeggen?

Mijn kern, mijn natuur

Verder vind ik het belangrijk om in het leven dicht bij je ‘kern’ te blijven, dicht bij wat voor jou natuurlijk aanvoelt. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat zijn doelen en prioriteiten zijn, wat je energie geeft, wat jou rust biedt,… Mijn kern, dat zijn mijn familie, mijn dieren, de natuur en mijn werk. Ik moet voldoende tijd kunnen doorbrengen met de personen die het dichtst bij mij staan, die ik vertrouw. Ook heb ik veel nood aan momenten met mijn hond en paard, dicht bij de natuur. Als zo’n momenten zeldzaam worden in een drukke week of maand dan voel ik aan alles dat de stress overneemt, dat ik niet meer in balans ben.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Spreekt dit je aan? Wil je eindelijk iemand voor je die de tijd neemt om te luisteren en samen met jou wil werken aan een duurzame manier om fitter, energieker, rustiger, gelukkiger,… te leven.