Orthomoleculaire therapie

Ik begeleid je naar een gezonder lijf. Voeding aanpassen, suppletie, behandeling in de praktijk, lichaamsoefeningen, ademhalingstechnieken,… het zijn allemaal dingen die deel uit kunnen maken van mijn behandelingsplan voor jou. 

Heb je last van chronische vermoeidheid? Loop jij nooit over van energie? Gaat jouw spijsvertering niet zo vlot? Lukt het niet om af te vallen? Heb je depressieve klachten? De symptomen kunnen heel erg uiteenlopend zijn. Maar één ding is er vaak gemeen: de oorzaak van het probleem is niet hetzelfde als de symptomen.

De film terugdraaien

Stap 1

Wanneer begonnen de symptomen en wat zijn álle symptomen? Daarna spoelen we de film terug. Wat en wanneer was de oorzaak van de symptomen want dat is bijna nooit hetzelfde. Het is heel belangrijk dat we hier het volledige plaatje kunnen schetsen. Dat is meteen ook de reden waarom een eerste consult zo lang duurt.

De oorzaak aanpakken

Stap 2

Bepaalde klachten kunnen in de praktijk behandeld worden met massagetechnieken, cupping of kinesiologie. Ook is het mogelijk dat je bepaalde oefeningen aanleert om thuis te onderhouden. Weet goed dat sommige klachten al jarenlang aanwezig zijn of sluimeren in jouw lichaam. Het is daarom belangrijk dat je begrijpt dat sommige behandelingsplannen intensief kunnen zijn.

De juiste brandstof 

Stap 3

We bekijken jouw voedingspatroon. Voeding is de brandstof die we geven aan ons lichaam het spreekt voor zich dat dit uiterst belangrijk is voor alle ontelbare processen die zich afspelen in ons lichaam. Ook testen we of alle vitaminen, mineralen,… in balans zijn. Op basis van ons gesprek, de symptomen en de kinesiologische tests worden soms voedingssupplementen of vitaminen aangeraden.

Zelf aan de slag

Stap 4

Jij gaat naar huis met een antwoord op jouw vragen. Je krijgt een uitgebreid behandelingsplan dat kan bestaan uit voeding, suppletie, oefeningen en verdere behandeling in de praktijk. We prikken een datum waarop we de vooruitgang bespreken en eventuele aanpassingen aanbrengen als dat nodig is.

Vrijheid!

Stap 5

Jij bent geholpen! Vaak na jaren van onbegrip en frustraties kreeg je eindelijk het juiste advies en ben je pijnvrij, met veel meer energie, slanker, met meer daadkracht en zelfvertrouwen,… Proficiat, je hebt grote stappen gezet! Wanneer er de noodzaak

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Spreekt dit je aan? Wil je eindelijk iemand voor je die de tijd neemt om te luisteren en samen met jou aan een duurzame manier om fitter, energieker, rustiger, gelukkiger,… te leven.