traject

Hooggevoeligheid omarmen
Een waardevol, individueel traject voor vrouwen die hun hooggevoeligheid beter willen begrijpen, omarmen en in kracht omzetten.
meer informatieschrijf mij in
Klaar voor verandering?

Hooggevoeligheid omarmen

Elke sessie heeft naast z’n hoofdthema ook altijd een onderdeel feedback over het traject. In elke sessie wordt dus opgevolgd hoe het thuis gaat. De sessies duren telkens 60 tot 90 minuten. Voor de totale duur van het traject mag je rekenen op een drietal maanden. De tijd tussenin heb je nodig om te oefenen en de veranderingen te ervaren.
Ook krijg je een persoonlijk opvolgboekje mee met extra oefeningen, ruimte voor feedback, tips,… Om jouw traject zo goed mogelijk op te volgen. Tussen sessies door is er ook ruimte om via mail of telefoon op te volgen hoe het thuis gaat en om eventueel extra te ondersteunen.

Sessie 1

We zoomen in op het gegeven van hooggevoeligheid en hoe jij dat precies ervaart. Wat zijn de dingen waarmee jij in de knoop ligt en hoe kunnen we dat kaderen? Waarom is niet iedereen hooggevoelig en hoe kunnen we omgaan met dat contrast? 

Verder bekijken we hoe het zit met de energie in ons lichaam en in ons leven? We maken de balans op tussen wat energie geef en neemt. We kijken hoe we met enkele slimme aanpassingen meer energie kunnen vrij maken en meer rust kunnen creëren.

Sessie 2

In sessie 2 bekijken we de relatie tussen voeding en hooggevoeligheid. We staan even stil bij het spijsverteringsstelsel om te bepalen of en welke invloed dit kan hebben op jouw hsp-ervaring. Je krijgt een hoop waardevolle info mee over voeding en hoe je dit kan inzetten om je beter te voelen.

In deze sessie zet ik, indien nodig, ook kinesiologie in om enkele dingen uit te testen op het lichaam. 

Kinesiologie is de wetenschap om via spiertesten onevenwichten vast te stellen op verschillende niveau’s in het lichaam (fysiek, chemisch en emotioneel). Zo kan ik bijvoorbeeld nagaan of een bepaalde klacht gelinkt is aan stress of een bepaald vitaminetekort,…

Om het heel simpel uit te drukken, zou je kunnen zeggen dat kinesiologie het lichaam echt aan het woord laat ipv enkel je hoofd of je verstand. En geloof me, je lichaam is wijzer dan je denkt.

Sessie 3

In de derde sessie werken we aan het natuurlijke ritme. We maken ons los van verwachtingen en patronen en kijken hoe jij, jouw kern, echt goed functioneert. 

We oefenen op bewust zijn en bewust worden. Zo leren we ons lichaam kennen en weten we wanneer we moeten ingrijpen op prikkels. Het is heel belangrijk dat we onze ‘eigen handleiding’ ontcijferen om vervolgens optimaal te functioneren. Je leert verschillende soorten prikkels herkennen, signalen van overprikkeling en het managen van prikkels. 

Daarnaast gaan we op zoek naar manieren om te ventileren, onze frustraties en zorgen los te laten en ons vervolgens weer op te laden en één te worden – in harmonie – met ons lichaam. 

Sessie 4

In deze sessie gaan we aan de slag met relaxatietechnieken. Je kan ervoor kiezen om de relaxatietherapie zoals gewoonlijk in de praktijk te volgen of we kunnen een sessie EquiRelaxatie in plannen; relaxatietherapie met een paard als co-therapeut. Beide opties hebben een heel praktische aanpak en laten je echt ‘ervaren’. Je leert hoe je met je ademhaling de spanning in je lichaam kan sturen en loslaten. Je leert spanningsklachten eerder te herkennen en hoe je ze kan ‘behandelen’ of vermijden. Je zal je lichaam beter leren kennen en zal weten hoe je zelf de controle kan terugnemen om in het moment te zijn, piekergedachten los te laten, minder pijn of spanning te voelen en meer balans te ervaren. 

Sessie 5

In sessie 5 gaan we kort eerst even feedback uitwisselen over het verloop van het traject. Je kan vragen stellen. Daarna is het tijd om op een verwarmde massagetafel te gaan liggen en je te laten verwennen met een massage. Je zal kunnen wegzakken in een diepe ontspanning, echt zen zijn… Met verschillende massagetechnieken kan ik werken op fysieke stressklachten en met etherische oliën voeg ik er nog een extra dimensie aan toe. Dit is een moment voor jou, om echt te genieten. 

Tip: plan deze dag strategisch zodat je ook na de massage kan nagenieten van dat zen-gevoel. Niet meer werken dus achteraf, alleen doen wat jij leuk vindt of helemaal niets meer doen!

Sessie 6

In de laatste sessie komen we terug op enkele relaxatietechnieken en leren we er nog een aantal extra. 

Daarnaast werken we ook nogmaals rond het managen van prikkels en hoe we ons dagelijks leven hier het best kunnen rond organiseren. 

Verder is er in deze sessie nog extra ruimte voor vragen of onderwerpen die de cliënt zelf aanbrengt. 

Wat wil ik bereiken met jou?

Mijn missie

Wat ik met dit traject probeer aan te pakken, is iets waar heel veel mensen last van hebben. Soms is de wereld te overweldigend, te veel ineens, te hard,… Gewoon ‘te’.

Met de juiste oefeningen, inzichten en ondersteuning kan je dit alles omdraaien. Je zal alles bewuster doen en beleven, je zal alles met een andere bril zien. Het wordt zachter, het wordt meer ‘jou’.

Ik maak er mijn missie van om mijn cliënten zo snel mogelijk, zo sterk mogelijk te maken. Dat doe ik door een intensieve begeleiding en opvolging, tijdens en tussen de sessies door!

Kan jij je vinden in één of meerdere stellingen?

Ik kan je helpen als…

>> je vaak het gevoel hebt dat je de dingen anders ervaart dan anderen
>> anderen je soms de indruk geven dat je te emotioneel bent (dat ben je niet 😉 )
>> je merkt dat stress een behoorlijke invloed heeft op je lichaam
>> je merkt dat je soms spanning of emoties van iemand anders/een groep overneemt
>> jouw spijsvertering niet helemaal vlot werkt zoals het zou moeten
>> je meer balans wilt ervaren in je leven
>> je het gevoel hebt dat je steeds achter alles aan moet hollen
>> je vaak last hebt van nek-, rug- of hoofdpijn
>> je andere lichamelijke klachten hebt die je niet meteen kunt thuiswijzen
>> je moeite hebt met in slaap vallen of doorslapen
>> je soms een beetje te perfectionistisch bent
Spreekt mijn traject jou aan? Ik ben ervan overtuigd dat ik je kan helpen om grote stappen te zetten, om eindelijk die verandering te voelen.

Kostprijs voor dit traject van 3 maanden: € 290.

Gaan we dit samen aan?